Salat med figner & mozzarella

Fig5
Fig5
Fig3
Fig2
Fig1

Det er sæson for figner, og jeg er så heldig at én af mine instruktører i Fitness Fokus er min private leverandør af forskellige grøntsager og frugter. Når han har overskud, bliver jeg ofte spurgt – og jeg elsker at sylte, bage og eksperimenetere. Hvor velsignet har jeg lov at være…

Umiddelbart kom jeg kun på dessertopskrift, når jeg tænkte på figner, så jeg surfede lidt rundt på det store internet for at finde inspiration og så begyndte jeg at trylle.

Og vupti.. så stod jeg med en salat, der smagte himmelsk!

Kan spises som tilbehør til din aftensmad – eller som let frokost med lækkert brød som tilbehør.

 

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet fra mozzarella bræk det i mindre stykker
  2. Skyl og rens spinaten og hak det groft
  3. Vend spinat og mozzarella i vinegar
  4. Smag til med salt og peber
  5. Hak forsigtig fignerne i 6-8 stykker
  6. Vend forsigtig de hakkede figner i salaten
  7. Servér straks

Og vupti nem og lækker salat. TIP! Vælg en lækker kvalitet vinegar (balsamico)

Min date vinegar er fra en veninde i Dubai, men jeg er sikker på du kan finde en lækker balsamico i dit lokale supermarked. Jeg skal på opdagelse, så snart min slipper op.

God appetit!

 

Kærligst, Susanne

Ingredienser

2 friske figner

stor håndfuld frisk spinat

4 kviste friske basilikum

1 frisk mozzarella

2 spsk date balsamic vinegar (balsamico)

Salt/peber