Kender du Maracujá?

FacebookFacebook
Maracuja2
Maracuja2

Maracujá bliver også kaldt for denne gule passionsfrugt. Frugten er da også i familie med passionsfrugten, maracujá er dog på størrelse med en citron og smager vidunderligt. Dertil har maracujá et højt indhold af C-vitamin. Grundet dens super indhold af vitaminer og mineraler ses den som en superfood. Se mere sidst i indlægget.

Frugten spises som en passionsfrugt – altså det er kun de geleagtige kerner i midten, der kan spises. Jeg nød at spise dem rent og direkte fra frugten. Har dog en forestilling om at de vil smage helt vidunderligt på toppen af panna cotta. Som en syrlig kontrast til den søde, fede og runde panna cotta.

Kan også bruges på lagkager, alle former for grød samt på skyr. Eller på is desserter, i cocktails og juice.

Jeg købte min maracujá i mit lokale supermarked i Kalundborg.

11717176_10155721527465332_758850387_n

“Den smager vidunderligt

og har et højt indhold af C-vitamin”

11717127_10155721523805332_439343082_n

Flere facts om maracujá:

Maracujá er en meget god kilde til β-caroten og vitaminer af B-komplekset (især, niacin) og nyder høje niveauer af mineraler (calcium, kalium og fosfor). Hvilket betyder at frugten har positiv effekt på energiomsæning af makronæringsstoffer, kredsløb- og kolesterolbalance, nervesystemet, hud og slimhinder.